Next Page: 25
          

PWI Jateng Tuntaskan 6 Pekan Sekolah Jurnalistik di Unissula Semarang   

Cache   

Solopos.com, SEMARANG — Persatuan Wartawan Indonesia Jawa Tengah bekerja sama dengan Fakultas Hukum Universitas Islam Sultan Agung (Unissula) Semarang, Senin (7/10/2019), menuntaskan Sekolah Jurnalistik yang diselenggarakan selama enam pekan. Geulis Fahma Astria dinobatkan sebagai lulusan terbaik Sekolah Jurnalistik PWI Jateng tersebut. Geulis dinilai sebagai peserta terbaik dari 194 mahasiswa FH Unissula yang menjadi peserta Sekolah […]

The post PWI Jateng Tuntaskan 6 Pekan Sekolah Jurnalistik di Unissula Semarang appeared first on Solopos.com.


          

Banyak Pemain Pulih, Pelatih Arema Bingung   

Cache   

Solopos.com, MALANG - Pelatih Arema FC, Milomir Seslija, belum menentukan skema pemain untuk melawan PSM Makassar dalam lanjutan Liga 1 Indonesia. Milo, sapaan akrabnya, masih akan menimbang siapa pemain yang akan dipasang. Duel PSM melawan Arema itu akan dilangsungkan di Stadion Andi Mattalatta, Rabu (16/9/2019). Arema mendapat kabar bagus setelah sejumlah pemain sembuh dari cedera. […]

The post Banyak Pemain Pulih, Pelatih Arema Bingung appeared first on Solopos.com.


          

Kegiatan Menarik Gelandang Persib Bandung Selama Libur   

Cache   


INDOSPORT.COM - Pemain Persib Bandung mendapatkan jatah libur dari pelatih Robert Rene Alberts, sekitar tiga hari setelah melakoni laga tandang Shopee Liga 1 2019 menghadapi Madura United, Sabtu (5/10/19). 

Menurut gelandang Persib, Abdul Aziz selama libur Robert Alberts tidak memberikan tugas atau pekerjaan rumah kepada pemainnya, untuk mengerjakan program latihan individu. 

Lihat lebih lengkap...

          

Cedera Parah, Hugo Lloris Absen Bela Tottenham Hotspur Hingga Awal 2020   

Cache   


INDOSPORT.COM – Tottenham Hotspur dipastikan kehilangan kiper utama sekaligus kapten tim, Hugo Lloris, setidaknya hingga Januari tahun depan. Lloris menderita cedera cukup parah pada laga pekan ketujuh Liga Inggris 2019-2020 kontra Brighton & Hove Albion, Sabtu (5/10/19) akhir pekan lalu.

Dilansir dari laman sepak bola internasional Sky Sports, Lloris tidak akan menjalani operasi. Namun kiper berusia 32 tahun itu harus menjalani proses penyembuhan dislokasi siku yang ia alami. Proses penyembuhan itu diprediksi membutuhkan waktu hingga akhir tahun ini.

Lihat lebih lengkap...

          

Laga Hidup Mati, Aji Santoso Pastikan PSIM Yogyakarta Siap Tempur   

Cache   


INDOSPORT.COM - Laga hidup mati akan dijalani PSIM Yogyakarta saat dijamu Martapura FC dalam lanjutan Liga 2 2019 Grup Timur di Stadion Demang Lehman, Selasa (8/10/19). Kemenangan menjadi harga mati untuk menjaga kans lolos ke babak 8 Besar.

PSIM masih tercecer di peringkat keenam dengan torehan 24 poin dari 17 kali pertandingan, sementara kubu tuan rumah satu tingkat di atas dengan selisih satu poin.

Lihat lebih lengkap...

          

Top 5 News: Klasemen BWF World Tour Hingga Ledekan Juventus Kepada Inter Milan   

Cache   


INDOSPORT. COM - Kabar mengenai bulutangkis dan sepak bola menjadi berita yang begitu diminati para pembaca dalam sehari belakangan, Senin (8/10/19).

Khusus untuk yang paling populer, datangnya berasal dari kisah klasemen BWF World Tour. Publik sangat ingin mengetahui kiprah pebulutangkis top dunia usai ajang Indonesia Masters 2019.

Lihat lebih lengkap...

          

Hindari Degradasi Usai Menahan Imbang Persita, Ini Kata Pelatih Babel United   

Cache   


INDOSPORT.COM - Aceh Babel United memastikan diri lolos dari jurang degradasi usai bermain imbang 0-0 kontra Persita Tangerang, Senin (07/10/19) di pekan ke-21 Liga 2 2019 Wilayah Barat.

Tambahan satu poin membuat Babel tak mungkin terkejar oleh tiga tim peringkat terbawah. Usai laga, pelatih Babel United, I Putu Gede mengatakan bersyukur bisa mencuri angka di markas Persita.

Lihat lebih lengkap...

          

Cuma Main di Klub Lokal Argentina, Bocah 18 Tahun ini Harganya Tiga Kali Lebih Mahal dari Messi   

Cache   


INDOSPORT. COM - Seorang bocah 18 tahun milik klub lokal Argentina, ternyata ada yang berharga tiga kali lipat lebih mahal dari bintang Barcelona, Lionel Messi. Siapa dia?

Sosok pemain muda itu bernama Thiago Almada. Ia merupakan seorang gelandang serang berusia 18 tahun yang kini tengah merumput bersama Velez Sarsfield.

Lihat lebih lengkap...

          

Kalah dari PSGC Ciamis, Pelatih PSMS Jafri Sastra Dipusingkan Recovery Pemain   

Cache   


INDOSPORT.COM - PSMS Medan secara mengejutkan takluk atas tim papan bawah PSGC Ciamis dalam lanjutan pekan ke-21 Liga 2 2019 Wilayah Barat, di Stadion Galuh, Ciamis, Senin (7/10/2019) sore.

Skuat berjuluk Ayam Kinantan itu takluk 2-0 atas tim penghuni zona degradasi. Dua gol kubu tuan rumah dicetak Fabio Marko Kodati (41') dan Ferel Ferdianto (82').

Lihat lebih lengkap...

          

Wajib Tahu! Ini Penjelasan 6 Role Class di Call of Duty: Mobile   

Cache   


INDOSPORT.COM – Game online Call of Duty: Mobile baru saja resmi dirilis pada Selasa (01/10/19) lalu. Namun, antusiasme gamer Indonesia dan dari berbagai negara lainnya sangat tinggi.

Dilansir laman berita olahraga Dotesports, Call of Duty: Mobile berhasil menghasilkan setidaknya 2 juta dolar AS atau sekitar Rp28 miliar hanya dalam waktu 72 jam. Game ini dikabarkan telah diunduh lebih dari 20 juta kali melalui layanan penyedia aplikasi.

Lihat lebih lengkap...

          

Interview with former Pakistani president taken off air, journalists and activists decry censorship   

Cache   

A recorded interview of former president Asif Ali Zardari was taken off air shortly after its broadcast began on Geo News television in another incident of censorship in the country.

          

Jawatan Kosong ERL Maintenance Support Sdn Bhd - Kelayakan SPM/IJAZAH   

Cache   


Jawatan Kosong ERL Maintenance Support Sdn Bhd - Kelayakan SPM/IJAZAH - Credit To : ejawatankini.com
Jawatan Kosong di ERL Maintenance Support Sdn Bhd (E-MAS)Permohonan adalah dipelawa daripada warganegara Malaysia yang berumur tidak kurang daripada 18 tahun ke atas pada tarikh tutup iklan jawatan dan berkelayakan bagi mengisi kekosongan jawatan di E-MAS sebagaimana berikut:-

jawatan kosong pemandu keretapi

MAKLUMAT PERMOHONAN

JAWATAN : 
1. Eksekutif Sumber Manusia
2. Juruteknik
3. Pemandu Keretapi
4. Pembantu Stor

Lihat Juga : Jawatan Kosong Jabatan Keselamatan Jalan Raya Malaysia (JKJR)
Lihat Juga : Jawatan Kosong Terkini di RISDA
Lihat Juga : Jawatan Kosong Jabatan Kebajikan Masyarakat (JKM)

Untuk memohon lain-lain Jawatan Kosong Terkini (Mohon Disini)

Syarat asas permohonan jawatan

  • Calon hendaklah warganegara malaysia berusia tidak kurang daripada 18 tahun pada tarikh tutup permohonan jawatan.
  • Berkelayakan dan melepasi syarat-syarat pelantikan yang telah ditetapkan bagi setiap jawatan yang hendak dipohon, Sila baca pada lampiran yang kami telah sediakan seperti berikut.


Cara memohon

  • Permohonan jawatan ini hendaklah dibuat SECARA ATAS TALIAN (ONLINE) melalui pautan yang telah disediakan dibawah. Untuk pemohon kali pertama, anda perlu mendaftar akaun baru terlebih dahulu.
  • Sebelum membuat permohonan sila pastikan anda login/register dan mengisi segala maklumat yang diminta dengan lengkap dan tepat.
  • Sila nyatakan jawatan yang dipohon di penjuru kiri sampul surat dan borang yang lengkap diisi hendaklah dikembalikan ke alamat dibawah.
  • Perlu diingatkan, hanya pemohon yang layak sahaja akan dipanggil ke temuduga. Sila lengkapkan dan kemaskini maklumat anda yang telah didaftarkan. Permohonan yang tidak menerima sebarang jawapan selepas 6 bulan dari tarikh iklan ditutup hendaklah menganggap permohonan mereka tidak berjaya.

Tarikh Tutup Permohonan : 31 Disember 2019 (Selasa)

► Klik untuk senarai jawatan kosong

          

Jawatan Kosong di PETRONAS - Pelbagai Bidang & Jawatan   

Cache   


Jawatan Kosong di PETRONAS - Pelbagai Bidang & Jawatan - Credit To : ejawatankini.com
Jawatan Kosong Petroliam Nasional Berhad (PETRONAS) Permohonan adalah dipelawa daripada warganegara Malaysia berumur 18 tahun ke atas yang berkelayakan bagi mengisi kekosongan jawatan-jawatan berikut di PETRONAS.

jawatan kosong petronas baru

MAKLUMAT PERMOHONAN

JAWATAN : 
1. Pelbagai Bidang & Jawatan (sila rujuk pautan dibawah)

Lihat Juga : Jawatan Kosong Penolong Guru Tabika Perpaduan
Lihat Juga : Jawatan Kosong Guru di seluruh Malaysia
Lihat Juga : Jawatan Kosong Kerani di seluruh Negeri

Untuk memohon lain-lain Jawatan Kosong Terkini (Mohon Disini)

Syarat asas permohonan 

  • Calon hendaklah warganegara Malaysia berusia tidak kurang daripada 18 tahun pada tarikh tutup permohonan jawatan.
  • Berkelayakan dan melepasi syarat-syarat pelantikan yang telah ditetapkan bagi setiap jawatan yang hendak dipohon, Sila baca pada lampiran yang kami telah sediakan seperti berikut.


Cara memohon

  • Permohonan jawatan diatas hendaklah melalui Sistem Permohonan Kerja Atas Talian JobStreet yang telah disediakan. Untuk pemohon kali pertama, anda perlu mendaftar akaun baru terlebih dahulu..
  • Pemohon yang telah mendaftar dan memohon jawatan yang disenaraikan tidak perlu lagi memohon semula sekiranya tempoh permohonan masih sah.
  • Sebelum membuat permohonan sila pastikan anda login/register dan mengisi segala maklumat yang diminta dengan lengkap dan tepat.
  • Perlu diingatkan, hanya pemohon yang layak sahaja akan dipanggil ke temuduga. Sila lengkapkan dan kemaskini maklumat anda yang telah didaftarkan. Permohonan yang tidak menerima sebarang jawapan selepas 6 bulan dari tarikh iklan ditutup hendaklah menganggap permohonan mereka tidak berjaya.


► Klik untuk senarai jawatan kosong

          

Jawatan Kosong Terkini Negeri Kedah Darul Aman   

Cache   


Jawatan Kosong Terkini Negeri Kedah Darul Aman - Credit To : ejawatankini.com
Permohonan adalah dipelawa daripada warganegara Malaysia (keutamaan kepada rakyat Negeri Kedah) berumur 18 tahun ke atas yang berkelayakan bagi mengisi kekosongan jawatan-jawatan berikut di Negeri Kedah Darul Aman.

KERJA DI KEDAH

MAKLUMAT PERMOHONAN

JAWATAN : 
1. Merchandiser Cum Sales - RM1,100.0 - RM2,000.0 - Mohon Online
2. Machine Operator - RM1,100.0 - RM1,500.0 - Mohon Online
3. QC Inspector - RM1,100.0 - RM1,400.0 - Mohon Online
4. Mechanic cum Foreman - RM1,100.0 - RM1,500.0 - Mohon Online
5. Teller cum Cashier - RM1,200.0 - RM1,400.0 - Mohon Online
6. Customer Service Crew (Chenang) - Mohon Online
7. Customer Service Crew (Alor Star Mall) - Mohon Online
8. Customer Service Crew (Changlun) - Mohon Online
9. Customer Service Crew (Alor Star) - Mohon Online
10. Sales Assistant - RM1,100.0 - RM1,600.0 - Mohon Online
11. Sales Assistant (Jitra) - RM1,100.0 - RM3,000.0 - Mohon Online

2. Pelukis Pelan/Penolong Jurutera JA29
3. Penolong Pegawai Perancang Bandar Dan Desa JA29
4. Penolong Pegawai Tadbir N29
5. Renjer Hutan / Penolong Pemelihara Hutan G29
6. Pembantu Hal Ehwal Islam S19
7. Pembantu Veterinar G19
8. Pembantu Penerbitan N19
9. Penghantar Notis N11
10. Pembantu Operasi N11

Lihat Juga : Jawatan Kosong Lembaga Tabung Haji
Lihat Juga : Jawatan Kosong Terkini Guru Tadika
Lihat Juga : Jawatan Kosong Jabatan Kerja Raya Malaysia (JKR)

Untuk memohon lain-lain Jawatan Kosong Terkini (Mohon Disini)

Syarat asas permohonan 

  • Calon hendaklah warganegara Malaysia berusia tidak kurang daripada 18 tahun pada tarikh tutup permohonan jawatan.
  • Berkelayakan dan melepasi syarat-syarat pelantikan yang telah ditetapkan bagi setiap jawatan yang hendak dipohon, Sila baca pada lampiran yang kami telah sediakan seperti berikut.


Cara memohon

  • Permohonan jawatan diatas hendaklah melalui pautan Mohon Segera yang telah disediakan. Untuk pemohon kali pertama, sila mendaftar akaun Maukerja terlebih dahulu.
  • Calon dikehendaki memuat naik resume yang lengkap (kelayakan akademik, pengalaman kerja, gaji semasa dan gaji yang dipohon, gambar berukuran passport serta salinan sijil-sijil berkaitan) semasa membuat permohonan.
  • Pemohon yang telah mendaftar dan memohon jawatan yang disenaraikan tidak perlu lagi memohon semula sekiranya tempoh permohonan masih sah.
  • Perlu diingatkan, hanya pemohon yang layak sahaja akan dipanggil ke temuduga. Sila lengkapkan dan kemaskini maklumat anda yang telah didaftarkan. Permohonan yang tidak menerima sebarang jawapan selepas 6 bulan dari tarikh iklan ditutup hendaklah menganggap permohonan mereka tidak berjaya.

Tarikh Tutup Permohonan : 26 November 2019 (Selasa)

► Klik untuk senarai jawatan kosong

          

Jawatan Kosong Lembaga Kemajuan Johor Tenggara (KEJORA) - Kelayakan PMR/SPM/DIPLOMA/IJAZAH   

Cache   


Jawatan Kosong Lembaga Kemajuan Johor Tenggara (KEJORA) - Kelayakan PMR/SPM/DIPLOMA/IJAZAH - Credit To : ejawatankini.com
Jawatan Kosong Lembaga Kemajuan Johor Tenggara (KEJORA). Permohonan adalah dipelawa daripada warganegara Malaysia berumur 18 tahun ke atas yang berkelayakan bagi mengisi kekosongan jawatan-jawatan berikut di KEJORA.

JAWATAN KOSONG KEJORA

MAKLUMAT PERMOHONAN

JAWATAN : 
1. Pembantu Tadbir (Perkeranian/Operasi) N19
2. Penolong Pegawai Tadbir N29
3. Pegawai Tadbir N41
4. Pegawai Kewangan W41
5. Penolong Pegawai Rancangan Tanah G29
6. Penolong Pegawai Pertanian G29
7. Penolong Jurutera JA29
8. Pegawai Pertanian G41
9. Pemandu Kenderaan H11

Untuk memohon lain-lain Jawatan Kosong Terkini (Mohon Disini)

Syarat asas permohonan 

  • Calon hendaklah warganegara Malaysia berusia tidak kurang daripada 18 tahun pada tarikh tutup permohonan jawatan.
  • Berkelayakan dan melepasi syarat-syarat pelantikan yang telah ditetapkan bagi setiap jawatan yang hendak dipohon, Sila baca pada lampiran yang kami telah sediakan seperti berikut.


Cara memohon

  • Permohonan jawatan ini hendaklah dibuat SECARA ATAS TALIAN (ONLINE) melalui pautan yang telah disediakan dibawah. Untuk pemohon kali pertama, anda perlu mendaftar akaun baru terlebih dahulu.
  • Pemohon yang telah mendaftar dan memohon jawatan yang disenaraikan tidak perlu lagi memohon semula sekiranya tempoh permohonan masih sah.
  • Sebelum membuat permohonan sila pastikan anda login/register dan mengisi segala maklumat yang diminta dengan lengkap dan tepat.
  • Perlu diingatkan, hanya pemohon yang layak sahaja akan dipanggil ke temuduga. Sila lengkapkan dan kemaskini maklumat anda yang telah didaftarkan. Permohonan yang tidak menerima sebarang jawapan selepas 6 bulan dari tarikh iklan ditutup hendaklah menganggap permohonan mereka tidak berjaya.

Tarikh Tutup Permohonan : 13 Oktober 2019 (Ahad)


► Klik untuk senarai jawatan kosong

          

Jawatan Kosong di KPDNHEP - Kelayakan SPM   

Cache   


Jawatan Kosong di KPDNHEP - Kelayakan SPM - Credit To : ejawatankini.com
Jawatan Kosong di Kementerian Perdagangan Dalam Negeri dan Hal Ehwal Pengguna. Permohonan adalah dipelawa daripada warganegara Malaysia berumur 18 tahun ke atas yang berkelayakan bagi mengisi kekosongan jawatan-jawatan berikut di KPDNHEP.

JAWATAN KOSONG KPDNHEP

MAKLUMAT PERMOHONAN

JAWATAN : 
1. Pembantu Tadbir (Perkeranian/Operasi) Gred N19

Lihat Juga : Jawatan Kosong Penolong Guru Tabika Perpaduan
Lihat Juga : Jawatan Kosong Guru di seluruh Malaysia
Lihat Juga : Jawatan Kosong Kerani di seluruh Negeri

Untuk memohon lain-lain Jawatan Kosong Terkini (Mohon Disini)

Syarat asas permohonan 

  • Calon hendaklah warganegara Malaysia berusia tidak kurang daripada 18 tahun pada tarikh tutup permohonan jawatan.
  • Berkelayakan dan melepasi syarat-syarat pelantikan yang telah ditetapkan bagi setiap jawatan yang hendak dipohon, Sila baca pada lampiran yang kami telah sediakan seperti berikut.


Cara memohon

  • Pemohon dikehendaki menghantar resume yang lengkap dan disertakan dengan gambar berukuran passport yang terkini.
  • Permohonan hendaklah disertakan bersama sekeping gambar berukuran passport, salinan Kad Pengenalan, Sijil Persekolahan & Sijil Berhenti Sekolah (setiap Salinan sijil hendaklah diperakui sah oleh pegawai yang bertauliah).
  • Permohonan yang lengkap diisi beserta salinan/dokumen yang telah disahkan hendaklah dialamat dan disampaikan kepada alamat seperti dibawah.
  • Perlu diingatkan, hanya pemohon yang layak sahaja akan dipanggil ke temuduga. Sila lengkapkan dan kemaskini maklumat anda yang telah didaftarkan. Permohonan yang tidak menerima sebarang jawapan selepas 6 bulan dari tarikh iklan ditutup hendaklah menganggap permohonan mereka tidak berjaya.


Pengarah
Kementerian Perdagangan Dalam Negeri
Dan Hal Ehwal Pengguna Persekutuan Sabah
Jalan UMS
88400 Kota Kinabalu Sabah
(u/p: Seksyen Pentadbiran dan Kewangan)

Tarikh Tutup Permohonan : 14 Oktober 2019 (Isnin)

► Klik untuk senarai jawatan kosong

          

Jawatan Kosong Terkini Negeri Terengganu Darul Iman   

Cache   


Jawatan Kosong Terkini Negeri Terengganu Darul Iman - Credit To : ejawatankini.com
Permohonan adalah dipelawa daripada warganegara Malaysia (keutamaan kepada rakyat Negeri Johor) berumur 18 tahun ke atas yang berkelayakan bagi mengisi kekosongan jawatan-jawatan berikut di Negeri Terengganu Darul Iman.

iklan jawatan kosong negeri terengganu

MAKLUMAT PERMOHONAN

JAWATAN : 
1. Digital Map Listing - RM100.0 - RM3,000.0 - Mohon Online
2. Appraisal Officer - RM1,100.0 - RM1,800.0 - Mohon Online
3. Wiring Technician - RM1,500.0 - RM1,800.0 - Mohon Online
4. Production Manager - RM1,800.0 - RM2,600.0 - Mohon Online

Lihat Juga : Jawatan Kosong Lembaga Tabung Haji
Lihat Juga : Jawatan Kosong Terkini Guru Tadika
Lihat Juga : Jawatan Kosong Jabatan Kerja Raya Malaysia (JKR)

Untuk memohon lain-lain Jawatan Kosong Terkini (Mohon Disini)

Syarat asas permohonan 

  • Calon hendaklah warganegara Malaysia berusia tidak kurang daripada 18 tahun pada tarikh tutup permohonan jawatan.
  • Berkelayakan dan melepasi syarat-syarat pelantikan yang telah ditetapkan bagi setiap jawatan yang hendak dipohon, Sila baca pada lampiran yang kami telah sediakan seperti berikut.


Cara memohon

  • Permohonan jawatan diatas hendaklah melalui pautan Mohon Segera yang telah disediakan. Untuk pemohon kali pertama, sila mendaftar akaun Maukerja terlebih dahulu.
  • Calon dikehendaki memuat naik resume yang lengkap (kelayakan akademik, pengalaman kerja, gaji semasa dan gaji yang dipohon, gambar berukuran passport serta salinan sijil-sijil berkaitan) semasa membuat permohonan.
  • Pemohon yang telah mendaftar dan memohon jawatan yang disenaraikan tidak perlu lagi memohon semula sekiranya tempoh permohonan masih sah.
  • Perlu diingatkan, hanya pemohon yang layak sahaja akan dipanggil ke temuduga. Sila lengkapkan dan kemaskini maklumat anda yang telah didaftarkan. Permohonan yang tidak menerima sebarang jawapan selepas 6 bulan dari tarikh iklan ditutup hendaklah menganggap permohonan mereka tidak berjaya.

Tarikh Tutup Permohonan : 22 November 2019 (Jumaat)

► Klik untuk senarai jawatan kosong

          

Sejak April, Liverpool Sudah Koleksi Poin Tiga Kali Lipat dari MU   

Cache   

Manchester United akan menjamu Liverpool selepas jeda internasional bulan ini. Punya sejarah rivalitas yang panjang, kedua tim sedang dalam kondisi kontras.

          

Barca Masih Utang 94 Juta Euro kepada Liverpool untuk Transfer Coutinho   

Cache   

Barcelona merilis laporan tahunan musim 2018/2019. Dari laporan tersebut, terungkap bahwa Barca masih utang kepada Liverpool terkait transfer Philippe Coutinho.

          

Dan dia kembali (?)   

Cache   

“Hai” Dia terperanjat ketika sadar siapa yang datang mengunjunginya malam ini. “Hai, kok lo bisa tau disini tempat tinggal gue sekarang? eh maksudnya kok lo bisa ada disini?” “Aku udah lihat kamu dari kemarin, maaf aku ga nyapa, tapi malah ngikutin kamu sampai kost-an kamu ini” “…, well, ke warkop depan yuk, ngobrol sambil ngopi, […]

          

Belum Siap   

Cache   

“Agak kaget deh waktu anak2 bilang kalian udah putus, ngapa gue ga update ya?” Kata sahabatnya “Ya ngapain umbar2 sih, lah itu anak2 tau dari mana? Dari dia ya?” “Iya, mungkin.. hmm, ember juga mantan lo ya, hahaha” tawa sahabatnya menggelegar Gadis itu hanya tersenyum simpul. Menurutnya, ini adalah salahnya, bukan salah pria itu, mungkin […]

          

BMI Taiwan Lompat Dari Lantai 6 Karena Dikurung Tak Boleh Keluar Rumah, Majikan Dinyatakan Bersalah Telah Merampas Kemerdekaan dan Membatasi Kebebasan   

Cache   

SUARABMI.COM - Majikan dari Ina (kasus jatuh dari lantai 6 pada bulan Juni lalu, red.,) oleh pengadilan dinyatakan telah melanggar hukum yaitu merampas kemerdekaan atau membatasi kebebasan seseorang. Namun majikan Ina yang bermarga Liu (劉男) masih mengajukan naik banding ke pengadilan. Sebagaimana dilansir Liberty Time News (6/10/2019), keputusan tersebut disampaikan jaksa setelah memberikan

          

Sore ini Ada 18 Lokasi Berikut yang Akan Menjadi Sasaran Unjuk Rasa, Kemarin 37 Terluka dan 3 Kritis   

Cache   

SUARABMI.COM - Gerakan menentang pelarangan mengenakan masker yang kemarin siang hingga malam melakukan unjuk rasa dan mendapat perlawanan dari aparat sehingga mengakibatkan kerusuhan multi kawasan, hari ini akan kembali digelar. Unjuk rasa yang berujung pada kerusuhan multi kawasan pada Minggu (06/10/2019) siang hingga malam diinformasikan telah memakan korban sebanyak 37 orang yang  terdiri

          

Yargı reformu teklifi komisyonda kabul edildi (1)   

Cache   

Yargı Reformu Strateji Belgesi kapsamında belirlenen amaç ve hedefler doğrultusunda düzenlemeler içeren Ceza Muhakemesi Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Kanun Teklifi, TBMM Adalet Komisyonunda kabul edildi - Haber verme sınırlarını aşmayan veya eleştiri amacıyla yapılan düşünce açıklamaları suç oluşturmayacak - Baroya kayıtlı ve en az 15 yıl kıdemi bulunan avukatlara hususi damgalı pasaport verilebilecek - 21 Temmuz 2016'da ilan edilen OHAL kapsamında terör örgütlerine üyeliği, iltisakı ya da bunlarla irtibatı nedeniyle pasaportları iptal edilen ya da pasaport talepleri reddedilenlere, belirli şartları taşımaları kaydıyla pasaport verilecek - Hakimlik adaylığı sınavına girmek, avukatlık veya noterlik stajlarına başlamak için yapılacak sınavda başarılı olmak gerekecek - İdari yargıda da ses ve görüntü nakledilmesi yoluyla duruşma yapılabilecek

          

Petani Ini Sulap Ontel Jadi Sepeda Listrik   

Cache   

Dilip Mohapatra, seorang petani dari India berhasil mengubah sepeda ontelnya menjadi sepeda listrik.

Next Page: 25

© Googlier LLC, 2020